De opvoedingsweek in Beersel


maandag, 28 april, 2014

De week van de opvoeding loopt in Vlaanderen van 16 tot 23 mei 2014. Het thema voor dit jaar is ‘Opvoeden in beweging’. Dit thema benadrukt het belang van beweging in te passen in het gezinsleven, daarnaast geeft het thema aan dat opvoeden geen onveranderlijk gegeven is.

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 1 000 euro voor de organisatie van activiteiten tijdens de week van de opvoeding. Ook Beersel ontving deze subsidie.

 

Er is een Buitenspeelochtend op zondag 15 mei 2014 van 9 tot 12 uur voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders. Dit gaat door in de Malleboot Beersel. Eerst is er een gezamenlijk ontbijt en nadien een workshop ‘Samen buiten spelen’. De Vlaamse Dienst voor Speelpleinwerking biedt deze workshop aan. De ochtend wordt afgesloten met een groot groepspel samen met alle kinderen en ouders. Er zijn ook  heel de voormiddag  spelfiches en materiaal voor vrij gebruik ter beschikking. De deelname is gratis en er kan ingeschreven worden tot 9 mei bij de jeugddienst en de dienst Welzijn.